Flavo Plant

AÖP piktogramA Flavo Plantban található flavonoidok – közvetlen növényvédelmi hatáson túl – összetett élettani szerepük révén alapvetően határozzák meg a növényállomány immunstátuszát. Továbbá – a csalán és a rozmaring komponenseknek köszönhetően – többlethatásként jelentkezik egyes hártyásszárnyú rovarfajokkal (levéltetű, cseresznyelégy, foltosszárnyú muslinca) szemben tapasztalt több napos repellens hatás is!

A Flavo Plant fejlesztésekor kifejezetten a baktericid és fungicid hatásért felelős flavonoidokra koncentrált a gyártó. Az aktív növényvédelmi hatásért felelős flavonoid komponensek tekintetében standardizált a hatóanyag-tartalom, melyet a végtermék folyamatos biológiai hatásvizsgálatával bővített gyártástechnológia garantál!

EGYÉB JELLEMZŐK:

• Nem tartalmaz hozzáadott emulgeáló szert, ásványi olajat. A készítmény a növényekből kinyert hatóanyagok vizes oldata. A természetes emulzióképzésnek köszönhetően virágzásban is használható! 

• Citrusfélék olajainak köszönhetően a levél felületén jól terül, beoldódik a kutikulába. 

• A növényvédelmi hatásért felelős flavonoidok hő- és fotostabil molekulák, amelyek a kutikulába oldódva ellenállnak az esőnek, öntözésnek is. 

• Tökéletes keveredő képesség. Szerkombináció esetén fellépő összeférhetetlenség eddig nem ismert. Öt növény (fahéj, citrusfélék, csalán, rozmaring, cickafark) kivonatából álló baktericid és fungicid hatású, magas flavonoid tartalmú, növényvédelmi hatású növényápoló szer.

A Flavo Plant fejlesztésekor kifejezetten a baktericid és fungicid hatásért felelős flavonoidokra koncentrált a gyártó. Az aktív növényvédelmi hatásért felelős flavonoid komponensek tekintetében standardizált a hatóanyag-tartalom, melyet a végtermék folyamatos biológiai hatásvizsgálatával bővített gyártástechnológia garantál!

Kiemelkedő hatásmechanizmusok:

• a flavonoidok antioxidáns hatása csökkenti az abiotikus behatások nyomán megjelenő oxidatív stressz kockázatát. Segíti az oxidáns-, antioxidáns rendszerek egyensúlyának fenntartását. 

• a flavonoidok részt vesznek a növények szerves anyagainak szintézisében, a fotoszintézis energiafolyamatainak szabályozásában. 

• a flavonoidok, mint komplexképzők segítik a növény harmonikus tápanyag ellátását, lehetővé teszik a táp anyagok könnyebb és gyorsabb átjutását a levelek viaszos kutikuláján. Pozitívan befolyásolják a tápanyagok növényen belüli mozgását. Használatuk – a nem lebomló kelátokkal szemben – kíméli a környezetet. 

• egyes flavonoidok antibiotikus és antimikotikus hatással bírnak. A magas redukáló potenciál következtében azonnal reakcióba lépnek, és a sejtfal megbontásával eliminálják az epidermiszen megtelepülő fitopatogén kórokozókat.

Kultúra Alkalmazás célja Kezelés évenkénti maximális száma Két kezelés közt eltelt minimális időtartam (nap) Dózis (l/ha) Permetlé (l/ha)
Gyümölcs- és zöldségfélék, szántóföldi kultúra Növények egészségi állapotának javítása 6 10 1,2 – 2 200-300

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítménnyel végzett permetezések kedvezően hatnak a növények fejlődésére és a termésmennyiségre, továbbá elsősorban megelőző jellegű kijuttatás mellett csökken a gombás fertőzések kialakulásának lehetősége. A készítménnyel végzett kezelések között legalább 10 napnak el kell telnie!

A készítmény növényvédő szerekkel együtt vagy váltott kezelésekben kijuttatva fokozhatja a növényvédelmi kezelések hatékonyságát.

A növényvédő szerekkel vagy más növénykondicionáló szerekkel történő együttes kijuttatás előtt javasolt keverhetőségi próbát végezni.