Termékek

A SAS gyártó CODA termékcsaládjának kizárólagos magyarországi forgalmazói vagyunk.

A SAS (Sustainable Agro Solutions, S.A.) 1989 óta gyárt és forgalmaz lombtrágyákat, biostimulátorokat és talajkondicionáló készítményeket, Lleidaban (Spanyolország). Mára a SAS egy globális vállalattá nőtt, amely a világon 80 országban van jelen, több mint 100 szakemberrel és képviselettel Mexikóban és Brazíliában, disztribútor hálózatán keresztül értékesítve termékeit világszerte. Erőfeszítéseiket elsődlegesen olyan tudás és erőforrások megszerzésére fordítják, amelyek előre viszik a mezőgazdasági technológiák terén a tápanyag-kutatásban és -fejlesztésben. A NOBA a K+F (kutatás -fejlesztés) platformjuk, amelynek segítségével lényeges mérföldköveket értek el, és amely példaértékűvé tette a céget az ágazatunkban.

Ezek a magas makro-mezo és mikroelem tartalmú termékek kiemelkedő felszívódási képességüknek köszönhetően bármely növénykultúrában kijuttathatók, hasznosulnak mind lombon, mind pedig gyökéren keresztül. Kiválóan alkalmasak arra, hogy kiegészítsék a gyökéren keresztüli tápanyagutánpótlást.

NPK komplex lombtrágyák

Folyékony, kiemelkedő hatékonyságú készítmények, amelyek magas koncentrációban tartalmaznak nitrogént, foszfort és/vagy káliumot, valamint teljes mértékben víz oldhatók.

Codafol 13-13-13

13,1% N +13,1 P2O5 3 13,1% K2O (w/v)

Magas minőség és kiegyensúlyozott N-P-K tartalom jellemzi, a növény számára könnyen felvehető formában.

Codafol N33

33% N + 0.06% Mn + 0.06% Zn + 0.12% Cu (w/v)

Kiemelkedően magas nitrogén tartalmú, komplex lombtrágya, 3 különböző N formával (karbamid, ammónia, nitrát nitrogén), plusz mikroelemekkel dúsítva (EDTA kelátkötésben).

Alkalmazása a termésciklus korai szakaszában, illetve az energia intenzív fejlődési fázi- sokban javasolt.

Codafol 14-6-5

17.0% N + 7.3% P2O5 + 6.1% K2O + 0.12%
Fe + 0.06% Mn + 0.06% Zn + 0.06% Cu + 0.001% Mo + N-ATC (N-Acetyl Tiazolidin4- Karboxilsav) (w/v)

Komplex N-P-K tartalmú lombtrágya, nyomelemekkel dúsítva, amelyeket a könnyebb felvehetőség érdekében a termék (EDTA) kelátkötésben tartalmaz. Alkalmazása a vegetációs periódus korai szakaszában, az intenzív növekedési fázisokban javasolt. A termék N-ATC összetevővel is bír, amely extra biostimuláns hatást gyakorol a kívánt biokémiai folyamatokra.

Codafol 7-21-7

7.3% N + 21.9% P2O5 + 7.3% K2O
+ 0.13% Fe + 0.06% Mn + 0.06% Zn
+ 0.12% B + 0.06% Cu + 0.001% Mo (w/v)

Komplex N-P-K tartalmú lombtrágya, kimagasló foszfor (P2O5) tartalommal, illetve mikroelemekkel kiegészítve. Használata kimondottan indokolt a virágzás megelőzővirágzás és a terméskötődés fázisában.

Codafol 4-16-28

4.2% N + 16.8% P2O5 + 28.0% K2O + 0.28% B + 0.02% Mo (w/v)

Komplex N-P-K tartalmú lombtrágya, magas kálium (K2O) tartalommal, valamint bórral és molibdénnel kiegészítve. Használata kimondottan indokolt a gyümölcsérés fázisában.

Hiányjavítók

Magas mikro- és mezoelem tartalmú, nagy tapadási és abszorpciós képességgel rendelkező folyékony lombtrágyák. A kiváló hasznosulás érdekében az összes készítmény kelatizált vagy komplexált (lignoszulfonát) formában tartalmazza a tápelemeket.

Codabor

14% B (w/v)

Folyékony borát-komplex tartalmú lombtrágya, mely magas koncentrációban (140 g/l) szerves vegyületként (bór-etanol-amin) formában tartalmazza a bór tápelemet. Felszívódása lombon, valamint gyökéren keresztül is hatékony.
Bór hiány megelőzésére és kezelésére is tökéletes megoldás. A bór nélkülözhetetlen tápelem a pollen nagyobb életképességének biztosításához és a terméskötődéshez. BIO termesztésben is felhasználható készítmény.

ÖKOLÓGIA GAZDÁLKODÁSBAN FELHASZNÁLHATÓ!

Coda-Mn-L

10.6% Mn (w/v)

Lignoszulfonátokkal komplexált folyékony mangán oldat, felszívódása lombon, valamint gyökéren keresztül is hatékony. Mangánhiány megelőzésére és kezelésére is kiválóan alkalmas. Elősegíti a fehérjeszintézist, serkenti a fotoszintézist és fokozza a növényekben zajló enzimatikus folyamatokat, semlegesíti a szabad gyököket, csökkenti az oxidációt, és ezáltal javítja a növény egészségi állapotát. Szerepet játszik a sejtfal megerősítésében, hozzájárulva ezzel a gyökér fejlődéséhez.
BIO termesztésben is felhasználható készítmény.

ÖKOLÓGIA GAZDÁLKODÁSBAN FELHASZNÁLHATÓ!

Coda-Zn-L

10.4% Zn (w/v)

Lignoszulfonátokkal komplexált folyékony cink oldat, felszívódása lombon, valamint gyökéren keresztül is hatékony. Cinkhiány megelőzésére és kezelésére is kiválóan alkalmas. Elősegíti a növények alapvető enzimatikus folyamatait,
beavatkozik a nitrogénciklusba, és nélkülözhetetlen a triptofán (egy fontos növeke- désszabályozó) szintéziséhez. A fehérjék egyik fontos szerkezeti alkotóeleme, és számos enzimatikus folyamatban vesz részt. A cinkhiány csökkenti a növények növekedését, befolyásolva a termést. BIO termesztésben is felhasználható készítmény.

ÖKOLÓGIA GAZDÁLKODÁSBAN FELHASZNÁLHATÓ!

Coda-Cu-L

6.0% Cu (w/v)

Lignoszulfonátokkal komplexált folyékony réz oldat, felszívódása lombon, valamint gyökéren keresztül is hatékony. Rézhiány megelőzésére és kezelésére is kiválóan alkalmas. A réz fontos szerepet tölt be számos olyan enzimatikus folyamatban, mint például a fotoszintézis, a lignin szintézise és a tápanyagok gyökerekből a levelekbe történő szállítása.
BIO termesztésben is felhasználható készítmény.

ÖKOLÓGIA GAZDÁLKODÁSBAN FELHASZNÁLHATÓ!

Coda-Fe-L

6.2% Fe (w/v)

Lignoszulfonátokkal komplexált folyékony vas oldat, felszívódása lombon, valamint gyökéren keresztül is hatékony. Vashiány megelőzésére és kezelésére is kiválóan alkalmas. Kedvező hatással bír a fehérjeszintézisre, serkenti a fotoszintézist, klorofill szintézist, fokozza a növény növekedését, ezáltal pozitív hatása van a termés mennyiségére.
BIO termesztésben is felhasználható készítmény.

ÖKOLÓGIA GAZDÁLKODÁSBAN FELHASZNÁLHATÓ!

Codaquel

4.5% Zn + 4.5% Mn (w/v)

Lignoszulfonátokkal komplexált folyékony cink és mangán oldat, felszívódása lombon, valamint gyökéren keresztül is hatékony. Mindkét tápelem hiány megelőzésére és kezelésére is kiválóan alkalmas.

A tápanyagok (Zn-Mn) szinergiája növeli a fotoszintetikus aktivitást, a fehérje szin- tézist és a sejtnövekedési folyamatot, ezáltal fokozza a növény fejlődését, javítja a minőséget és növeli a termés mennyiségét.
BIO termesztésben is felhasználható készítmény.

ÖKOLÓGIA GAZDÁLKODÁSBAN FELHASZNÁLHATÓ!

Codamix

5.1% Fe + 2.6% Mn + 0.6% Zn
+ 0.4% B + 0.2% Cu + 0.1% Mo (w/v)

Lignoszulfonátokkal komplexált, teljes mértékben vízoldható folyékony mikor-mezo elem tartalmú lombtrágya.

Kiegyensúlyozott tápelem összetétele lehetővé
teszi a tápelem hiányok kiküszöbölését a termesztés minden szakaszában, kiegészítve az N-P-K tartalmú tápanyagutánpótlást.

Bármely növénykultúrában alkalmazható, felszívódása lombon, valamint gyökéren keresztül is hatékony.
BIO termesztésben is felhasználható készítmény.

ÖKOLÓGIA GAZDÁLKODÁSBAN FELHASZNÁLHATÓ!

Lombtrágyák

További kizárólagosan forgalmazott lombtrágyáink:

NutriPlant NITRO

15% N + 6% Mg + 3% S + 0.014% B
+ 0.015% Cu + 0.038% Fe + 0.018% Mn + 0.075% Mo + 0.015% Zn (m/m%)

Magas hatékonyságú, mezo- és mikroelemekkel dúsított, emelt nitrogén tartalmú lombtrágya, mely kiválóan alkalmas a növények tápanyagigényeinek kiegészítésére. Az intenzív növekedés időszakában ugrásszerűen megnő a növény nitrogén igénye, ezért olyan nitrogénformát választottunk, amely levélen keresztül kiválóan felszívódik, és nem perzsel. Az ajánlott 30 l/ha dózis alkalmazásakor 4,5 kg hatóanyagot juttatunk ki hek- táronként. Mivel a növényeknek nem csak egy-egy tápelemre van szükségük a fejlődéshez, ezért a készítményt kiegészítettük mindazon mezo- és mikroelemekkel, amelyek nélkülözhetetlenek a növények számára.

A speciális összetétel hatására a lombtrágya nem növény specifikus, bármely kultúrában sikeresen alkalmazható. Kijuttatását a növény intenzív növekedési időszakában célszerű elvégezni, a növény 8-10 leveles állapotától virágzásig terjedő időszakban.
Virágzásban nem alkalmazható!

NutriPlant NS

15% N (200g/l N) + 57% SO3 (310 g/l S)

Magas hatékonyságú folyékony, nitrogén és kén tartalmú lombtrágya (ammónium-tioszulfát és karbamid) keveréke. Kiválóan alkalmas a kénigény gyors kielégítésére. A kezelés hatására nagyobb hozam és jobb minőség érhető el. A kén fontos szerepet játszik az enzimatikus reakciókban, a fehérje képzésben és egyes vitaminok (pl. B1) kialakulásában, továbbá a redox rendszerekben. Fontos eleme a zsírsavak szintézisének és alkotó része több fontos növény illóanyagának is. A kénhiányban szenvedő növény fejletlenebb, mivel a sejtosztódás és a fehérjeszintézis gátolt, valamint a növény növekedése is korlátozott. A NutriPlant NS lombtrágya alkalmazásával ezen tünetek kezelése nagymértékben mérsékelhető, megelőzhető.