Lignoszulfonát

LIGNOSZULFONÁT, mint természetes kelátképző
Az általunk forgalmazott Coda lombtrágyák többsége lignoszulfonáttal kelatizált.

Milyen előnyökkel rendelkezik?

– Természetes eredetű ragadós anyag, tapadásfokozó hatása révén segíti az esőállóságot
– Csökkenti a felületi feszültséget
  Növényvédőszerekkel jól keverhető
  Magas szintű lombtáplálást biztosít száraz környezetben is
– Kimagasló a komplexképző hatása és oldhatósága
– UV sugárzás hatására nem bomlik, szemben az EDTA-s kötéssel

Mikroelem tartalmú lombtrágyák

Készítményeinkben található cink, réz, mangán, vas és réz, mind szulfát formában van jelen, ezáltal kimagaslóan oldódnak vízben, szemben az oxidos, szuszpenziós lombtrágyákkal. Mikroelem tartalmú lombtrágyáink pH értéke javarészt a 2,5-5 közötti tartományban van, így a lúgosabb vízzel felöntött tankkeverék pH tartományát a savas irányba tolja el. Ennek jelentősége abban rejlik, hogy a legtöbb növényvédőszer a 6-7 közötti pH tartományban fejti ki a maximális hatékonyságát.

Termékek

A SAS gyártó CODA termékcsaládjának kizárólagos magyarországi forgalmazói vagyunk.

A SAS (Sustainable Agro Solutions, S.A.U.) 1989 óta gyárt és forgalmaz lombtrágyákat, biostimulátorokat és talajkondicionáló készítményeket, Lleidaban (Spanyolország). Mára a SAS egy globális vállalattá nőtt, amely a világon több mint 90 országban van jelen, több mint 100 szakemberrel és képviselettel Mexikóban és Brazíliában, disztribútor hálózatán keresztül értékesítve termékeit világszerte. Erőfeszítéseiket elsődlegesen olyan tudás és erőforrások megszerzésére fordítják, amelyek előre viszik a mezőgazdasági technológiák terén a tápanyag-kutatásban és -fejlesztésben. A NOBA a K+F (kutatás -fejlesztés) platformjuk, amelynek segítségével lényeges mérföldköveket értek el, és amely példaértékűvé tette a céget az ágazatunkban.

Ezek a magas makro-mezo és mikroelem tartalmú termékek kiemelkedő felszívódási képességüknek köszönhetően bármely növénykultúrában kijuttathatók, hasznosulnak mind lombon, mind pedig gyökéren keresztül. Kiválóan alkalmasak arra, hogy kiegészítsék a gyökéren keresztüli tápanyagutánpótlást.

NPK komplex lombtrágyák

Folyékony, kiemelkedő hatékonyságú készítmények, amelyek magas koncentrációban tartalmaznak nitrogént, foszfort és/vagy káliumot, valamint teljes mértékben víz oldhatók.

Codafol 13-13-13

13,1% N +13,1 P2O5 3 13,1% K2O (m/V %)
Dózis: 2-3 liter/ha
pH: 7

Magas minőség és kiegyensúlyozott N-P-K tartalom jellemzi, a növény számára könnyen felvehető formában.

Codafol N33

33% N + 0.06% Mn + 0.06% Zn + 0.12% Cu (m/V %)
Dózis: 3-4 liter/ha
pH: 6

Kiemelkedően magas nitrogén tartalmú, komplex lombtrágya, 3 különböző N formával (karbamid, ammónia, nitrát nitrogén), plusz mikroelemekkel dúsítva (EDTA kelátkötésben).

Alkalmazása a termésciklus korai szakaszában, illetve az energia intenzív fejlődési fázi- sokban javasolt.

Codafol 14-6-5

17.0% N + 7.3% P2O5 + 6.1% K2O + 0.12%
Fe + 0.06% Mn + 0.06% Zn + 0.06% Cu + 0.001% Mo + N-ATC (N-Acetyl Tiazolidin4- Karboxilsav) (m/V %)
Dózis: 2-4 liter/ha
pH: 6

Komplex N-P-K tartalmú lombtrágya, nyomelemekkel dúsítva, amelyeket a könnyebb felvehetőség érdekében a termék (EDTA) kelátkötésben tartalmaz. Alkalmazása a vegetációs periódus korai szakaszában, az intenzív növekedési fázisokban javasolt. A termék N-ATC összetevővel is bír, amely extra biostimuláns hatást gyakorol a kívánt biokémiai folyamatokra.

Codafol 7-21-7

7.3% N + 21.9% P2O5 + 7.3% K2O
+ 0.13% Fe + 0.06% Mn + 0.06% Zn
+ 0.12% B + 0.06% Cu + 0.001% Mo (m/V %)
Dózis: 1-2 liter/ha
pH: 2,2

Komplex N-P-K tartalmú lombtrágya, kimagasló foszfor (P2O5) tartalommal, illetve mikroelemekkel kiegészítve. Használata kimondottan indokolt a virágzás megelőzővirágzás és a terméskötődés fázisában.

Codafol 4-16-28

4.2% N + 16.8% P2O5 + 28.0% K2O + 0.28% B + 0.02% Mo (m/V %)
Dózis: 2-3 liter/ha
pH: 11

Komplex N-P-K tartalmú lombtrágya, magas kálium (K2O) tartalommal, valamint bórral és molibdénnel kiegészítve. Használata kimondottan indokolt a gyümölcsérés fázisában.

Codafol P54

85,05% P2O5 (m/V %)
Dózis: 1-1,5 liter/ha
Dózis starterként: 3-4 liter/ha
pH: 1,7

A Codafol P54 magas foszforkoncentrációjú lombtrágya dimetil-szulfoxiddal kiegészítve, amely tovább fokozza a foszfor asszimilációját a növényi szövetekben. Pótolja a foszforhiányt, serkenti a gyökérfejlődést és javítja a termés minőségét. Használata kimondottan a virágzás előtti, virágzás és terméskötődés időszakában ajánlott, azonban esetlegesen felmerülő relatív foszforhiány esetében a vegetáció korai fázisában is indokolt a használata. A Codafol P54 vízoldható folyékony termék, mely minden növényfajta esetén főként lombkezelésre javasolt, azonban a vetéssel egy menetben a mag mellé juttatva, folyékony starter trágyaként is alkalmazható bizonyos kultúrák esetében (pl: napraforgó, kukorica).

Codafol K30

45% K2O (m/V %)
Dózis: 2-3 liter/ha
Dózis tápoldatként: 10-20 liter/ha
pH: 11,3

A Codafol K30 egy magas káliumtartalmú (K2O) lombtrágya, melyet a növény könnyen fel tud venni, hatékony és jól asszimilálható káliumot biztosít, amely fontos szerepet játszik a különböző növényi életfolyamatok szabályozásában, mint például a fotoszintézis, a sztómák nyitása és zárása, a transzspiráció, a cukrok képződése stb. A Codafol K30 elősegíti a gyümölcsfejlődést, az érést, a minőség és a színeződés javítását.

Hiányjavítók

Magas mikro- és mezoelem tartalmú, nagy tapadási és abszorpciós képességgel rendelkező folyékony lombtrágyák. A kiváló hasznosulás érdekében az összes készítmény kelatizált vagy komplexált (lignoszulfonát) formában tartalmazza a tápelemeket.

Codabor

14% B (m/V %)
Dózis: 1-3 liter/ha
pH: 7,5

Folyékony borát-komplex tartalmú lombtrágya, mely magas koncentrációban (140 g/l) szerves vegyületként (bór-etanol-amin) formában tartalmazza a bór tápelemet. Felszívódása lombon, valamint gyökéren keresztül is hatékony.
Bór hiány megelőzésére és kezelésére is tökéletes megoldás. A bór nélkülözhetetlen tápelem a pollen nagyobb életképességének biztosításához és a terméskötődéshez. BIO termesztésben is felhasználható készítmény.

ÖKOLÓGIA GAZDÁLKODÁSBAN FELHASZNÁLHATÓ!

Coda-Mn-L

10.6% Mn (m/V %)
Dózis: 2-3 liter/ha
pH: 4

Lignoszulfonátokkal komplexált folyékony mangán oldat, felszívódása lombon, valamint gyökéren keresztül is hatékony. Mangánhiány megelőzésére és kezelésére is kiválóan alkalmas. Elősegíti a fehérjeszintézist, serkenti a fotoszintézist és fokozza a növényekben zajló enzimatikus folyamatokat, semlegesíti a szabad gyököket, csökkenti az oxidációt, és ezáltal javítja a növény egészségi állapotát. Szerepet játszik a sejtfal megerősítésében, hozzájárulva ezzel a gyökér fejlődéséhez.
BIO termesztésben is felhasználható készítmény.

ÖKOLÓGIA GAZDÁLKODÁSBAN FELHASZNÁLHATÓ!

Coda-Zn-L

10.4% Zn (m/V %)
Dózis: 2-3 liter/ha
pH: 4,5

Lignoszulfonátokkal komplexált folyékony cink oldat, felszívódása lombon, valamint gyökéren keresztül is hatékony. Cinkhiány megelőzésére és kezelésére is kiválóan alkalmas. Elősegíti a növények alapvető enzimatikus folyamatait,
beavatkozik a nitrogénciklusba, és nélkülözhetetlen a triptofán (egy fontos növeke- désszabályozó) szintéziséhez. A fehérjék egyik fontos szerkezeti alkotóeleme, és számos enzimatikus folyamatban vesz részt. A cinkhiány csökkenti a növények növekedését, befolyásolva a termést. BIO termesztésben is felhasználható készítmény.

ÖKOLÓGIA GAZDÁLKODÁSBAN FELHASZNÁLHATÓ!

Coda-Cu-L

6.0% Cu (m/V %)
Dózis: 2-3 liter/ha
pH: 4

Lignoszulfonátokkal komplexált folyékony réz oldat, felszívódása lombon, valamint gyökéren keresztül is hatékony. Rézhiány megelőzésére és kezelésére is kiválóan alkalmas. A réz fontos szerepet tölt be számos olyan enzimatikus folyamatban, mint például a fotoszintézis, a lignin szintézise és a tápanyagok gyökerekből a levelekbe történő szállítása.
BIO termesztésben is felhasználható készítmény.

ÖKOLÓGIA GAZDÁLKODÁSBAN FELHASZNÁLHATÓ!

Coda-Fe-L

6.2% Fe (m/V %)
Dózis: 2-4 liter/ha
pH: 5

Lignoszulfonátokkal komplexált folyékony vas oldat, felszívódása lombon, valamint gyökéren keresztül is hatékony. Vashiány megelőzésére és kezelésére is kiválóan alkalmas. Kedvező hatással bír a fehérjeszintézisre, serkenti a fotoszintézist, klorofill szintézist, fokozza a növény növekedését, ezáltal pozitív hatása van a termés mennyiségére.
BIO termesztésben is felhasználható készítmény.

ÖKOLÓGIA GAZDÁLKODÁSBAN FELHASZNÁLHATÓ!

Codaquel

4.5% Zn + 4.5% Mn (m/V %)
Dózis: 2-4 liter/ha
pH: 4,5

Lignoszulfonátokkal komplexált folyékony cink és mangán oldat, felszívódása lombon, valamint gyökéren keresztül is hatékony. Mindkét tápelem hiány megelőzésére és kezelésére is kiválóan alkalmas.

A tápanyagok (Zn-Mn) szinergiája növeli a fotoszintetikus aktivitást, a fehérje szin- tézist és a sejtnövekedési folyamatot, ezáltal fokozza a növény fejlődését, javítja a minőséget és növeli a termés mennyiségét.
BIO termesztésben is felhasználható készítmény.

ÖKOLÓGIA GAZDÁLKODÁSBAN FELHASZNÁLHATÓ!

Codamix

5.1% Fe + 2.6% Mn + 0.6% Zn
+ 0.4% B + 0.2% Cu + 0.1% Mo (m/V %)
Dózis: 2-3 liter/ha
pH: 2,5

Lignoszulfonátokkal komplexált, teljes mértékben vízoldható folyékony mikor-mezo elem tartalmú lombtrágya.

Kiegyensúlyozott tápelem összetétele lehetővé
teszi a tápelem hiányok kiküszöbölését a termesztés minden szakaszában, kiegészítve az N-P-K tartalmú tápanyagutánpótlást.

Bármely növénykultúrában alkalmazható, felszívódása lombon, valamint gyökéren keresztül is hatékony.
BIO termesztésben is felhasználható készítmény.

ÖKOLÓGIA GAZDÁLKODÁSBAN FELHASZNÁLHATÓ!

Codavit

2,24% Cu + 2,56% Fe + 0,96% Mn + 0,64% Zn (m/V %)
Dózis: 2-4 liter/ha
Dózis tápoldatként: 5 liter/ha
pH: 3,2

A Codavit vízoldható, folyékony termék, mely alkalmas minden növényfajta esetén levélkezelésre és tápoldatozással történő kijuttatásra is. A Codavit mirkoelemek harmonikus kombinációja, melyek alumínium lignoszulfonáttal komplexáltak (15,7% m/V SO3), agy lehetővé téve a miroelem-hiányok pótlását és megelőzését a növényfejlődés minden fázisában. Biostimulátor hatásként aktivizálja az anyagcsere folyamatokat, fokozza a növény saját ellenállóképességét, ezáltal megnehezítve bizonyos kórokozók megtelepedését a növényen. A lignoszulfonát mechanikai támaszt nyújt a növényeknek, de védekező szerepe is van a kártevők és betegségek ellen. Polifenolos természetéből adódóan antioxidáns, baktericid és gombaölő tulajdonságokkal is bír. Felhasználása a növények aktív növekedési időszakában javasolt.

ÖKOLÓGIA GAZDÁLKODÁSBAN FELHASZNÁLHATÓ!

Lombtrágyák

További kizárólagosan forgalmazott lombtrágyáink:

NutriPlant NS

Összes N tartalom: 15 m/V % (200 g/l)
Ammónia Nitrogén: 10,5 m/V % (140 g/l)
Karbamid Nitrogén: 4,5 m/V % (60 g/l)
Kén-trioxid (SO3) tartalom: 57 m/V % (760 g/l)
Kén (S) tartalom: 23,5 m/V % (310 g/l)
Dózis: 1-3 liter/ha

Magas hatékonyságú folyékony, nitrogén és kén tartalmú lombtrágya (ammónium-tioszulfát és karbamid) keveréke. Kiválóan alkalmas a kénigény gyors kielégítésére. A kezelés hatására nagyobb hozam és jobb minőség érhető el. A kén fontos szerepet játszik az enzimatikus reakciókban, a fehérje képzésben és egyes vitaminok (pl. B1) kialakulásában, továbbá a redox rendszerekben. Fontos eleme a zsírsavak szintézisének és alkotó része több fontos növény illóanyagának is. A kénhiányban szenvedő növény fejletlenebb, mivel a sejtosztódás és a fehérjeszintézis gátolt, valamint a növény növekedése is korlátozott. A NutriPlant NS lombtrágya alkalmazásával ezen tünetek kezelése nagymértékben mérsékelhető, megelőzhető.

NutriPlant Ca

13 m/V % CaO – kalcium-oxid
(9,3 m/V % Ca-kalcium)
0,2 m/V % B (Bór)
Dózis: 1-3 liter/ha
pH: 7,3

Lignoszulfonáttal komplexált, magas kalcium tartalmú lombtrágya bórral kiegészítve. Kiválóan alkalmas a növény kalcium igényének kielégítésére. Kiemelt szerepe van a sejtfal megerősítésében, javítja a növény védekezőképességét a kórokozókkal szemben és növeli a termés eltarthatóságát. A kalcium nélkülözhetetlen az egészséges gyökérzet kialakításában, valamint a vízháztartás stabilizálásában. Hiánytünete elsődlegesen a fiatal leveleken mutatkozik meg. Kalcium igényes növények esetében (pl; őszikáposztarepce, paradicsom, paprika, alma) a termék kijuttatása a vegetációs időszakban 1-6 alkalommal javasolt. Dózis kezelésenként: 1-3 liter/ha

ÖKOLÓGIA GAZDÁLKODÁSBAN FELHASZNÁLHATÓ!

Alma levélzetének a kalciumhiány megállapítását követő kezelésére!

NutriPlant Boron 150

11% Bór (B) vízben oldható (bór-etanol-amin) (m/m %)
Dózis: 1-3 liter/ha

Folyékony lombtrágya, mely magas koncentrációban (150 g/l) szerves vegyületként (bór-etanol-amin formában) tartalmazza a bór tápelemet. Felszívódása lombon, valamint gyökéren keresztül is hatékony. Bórhiány megelőzésére és kezelésére is tökéletes megoldás. A bór nélkülözhetetlen tápelem a pollen nagyobb életképességének biztosításához és a terméskötődéshez.

ÖKOLÓGIA GAZDÁLKODÁSBAN FELHASZNÁLHATÓ!

NutriPlant Nitro 325 + Mg

25% N (5% nitrát nitrogén, 2,15% ammónia nitrogén, 17,85% karbamid nitrogén) + 4% MgO (m/V %)
Dózis: 10-20 liter/ha

Kiemelkedően magas nitrogén tartalmú lombtrágya, 3 különböző N formával és Mg tartalommal kiegészítve. A magas nitrogén és magnézium tartalom szinergikus hatásának köszönhetően, a termék használatával növelhető a termés mennyisége és fehérjetartalma. Nitrogén többletet szolgáltat, mely az extrém időjárási viszonyok és talajkondiciók (alacsony, vagy magas talaj pH, homokos, laza talajok, alacsony szervesanyag tartalom, szárazság, heves esőzés, erőteljes öntözés) között is kifejti hatását. Magas nitrogéntartalmának és gyors hatásának köszönhetően segít kompenzálni az esetleges nitrogénhiányt.