HUMICUM – komplex biostimulátor – A növénynek Unikum!

A HUMICUM komplex összetételének köszönhetően (szerves anyagok, huminsavak, fulvosavak, enzimek-koenzimek, glicin-betain, tápelemek) együttes kijuttatása megoldást adhat az esetlegesen fellépő stresszfaktorok ellen. 

    A Humicum glicin – betain (továbbiakban GB) tartalma szabályozza a növény víz- és tápanyagforgalmát a stressz periódus alatt, ezzel nagyobb fokú ellenállóságot biztosít a növény számára, és gyorsul a stressz utáni regeneráció.

    Javítja a növények növekedését és túlélését, ellensúlyozva a stressz okozta metabolikus diszfunkciókat. A GB molekuláris tulajdonságai lehetővé teszik, hogy kapcsolatba lépjen enzimekkel és fehérje komplexekkel.

    Stabilizálja ezek szerkezetét és aktivitását, megőrizve ezzel a sejtmembrán integritását a hideg, fagyás, hő vagy a nedvességhiány következtében megemelkedett sótartalommal szemben. A sejtmembrán megfelelő integritásának eredményeképpen a sejt életképessége stabil marad, a sejtmechanizmus megvédésével pedig növeli az egész növény toleranciáját a környezeti tényezőkkel szemben.

  A termékben lévő humin és fulvosav molekulák enzimaktivátorként működve, serkentik a klorofill bioszintézist, antioxidáns hatással bírnak, valamint természetes immunrendszer erősítő anyagként növelik a betegségekkel szembeni ellenállóképességet. Természetes kelátképző tulajdonságuk révén fokozzák a vele együtt kijuttatott tápelemek bejutását, felszívódását a növényben.

TÁPELEMTARTALOM:
7,7% N, 0,81% P2O5, 2,68% K2O, 0,188% Mo, 0,362% B, 0,435% S  (m/V %)
77 g/l N, 8,1 g/l P2O5, 26,8 g/l K2O, 1,88 g/l Mo, 3,62 g/l B, 4,35 g/l S
Dózis: 3-5 liter/ha
pH: 6,5

Virágzásban is alkalmazható!